Contact gegevens

Emsflower GmbH
Carl-von-Linné-Str. 1
48488 Emsbüren Deutschland

T +49 5903 93553 0
F +49 5903 93553 11
E info@emsflower.de

Showtuin Mini-Emsflower

Bij Showtuin Mini-Emsflower kunt u een grote verscheidenheid aan bloemen bewonderen. In deze tuin worden nieuwe of verbeterde seizoenproducten getest op tuinwaarde.

Vanaf mei tot de eerste vorst is de tuin gevuld met diverse zomerbloeiers, zoals geranium, petunia, vlijtig liesje, lobelia, begonia en nog vele andere.

Juni 2010 is de tuin officieel geopend door de toenmalige Bondspresident Christian Wulff. Ter gelegenheid hiervan hebben Christian Wulff en eigenaar Bennie Kuipers samen een Japanse notenboom (Ginkgo biloba) aangeplant.

 

Doel van de tuin

Eén van de belangrijkste doelen van de tuin is om te vergelijken welke variëteiten het hele seizoen het beste in de tuin presteren. Daarom wordt er om de paar weken van elke variëteit een foto gemaakt en een beoordeling gegeven. Deze beoordeling wordt gegeven door diverse vakmensen uit de tuinbouw. Maar het belangrijkste vinden wij uw mening over de planten en daarom zouden wij het erg waarderen als ook u een beoordelingsformulier in zou willen vullen.

Aan het einde van het seizoen wordt een gemiddeld cijfer berekend, welke plantenveredelaars informatie verschaft. Jaarlijks wordt er gekeken naar de behaalde scores en hieruit komt een Top 10 voort. De tien best beoordeelde planten zullen het daarop volgende jaar vanaf mei bij Emsflower in het tuincentrum aangeboden worden.

 

Indeling

Zoals de naam van de tuin al aangeeft is het gebaseerd op het bedrijf Emsflower. Alle afdelingen die in de kwekerij aanwezig zijn ook weer onderverdeeld in de tuin, gescheiden door buxushaagjes. Het hoofdgebouw en de laaddocks zijn op schaal 1 op 100 nagebouwd.

De planten kunnen op verschillende manieren gepoot worden, zoals in de volle grond, potten, bloembakken en hanging baskets. Voor een goede onderlinge vergelijking wordt er geplant op bloemkleur.

 

 

.

Terras

Proeven in de volle grond

Proefpot

Mini-Emsflower op schaal

Deelnemende leveranciers