Contact gegevens

Emsflower GmbH
Carl-von-Linné-Str. 1
48488 Emsbüren Deutschland

T +49 5903 93553 0
F +49 5903 93553 11
E info@emsflower.de

Klaslokaalproject in Tanzania

Emsflower heeft niet alleen vestigingen in Nederland en Duitsland, maar ook in Tanzania.
Op 1500 m hoogte, aan de voet van de Kilimanjaro is een kwekerij gevestigd. Hier worden de stekken van de hanggeraniums geproduceerd. In de kassen staan zogenaamde ‘moederplanten’ waar wekelijks stekken vanaf worden geplukt en verzonden naar onze kwekerij in Duitsland. Bij Emsflower worden deze stekken dan beworteld en in potten geplant.

Woman Education Centre

Op dit moment sponsord Emsflower een scholingsproject voor de kwekerij in Tanzania, waarbij het hele sponsoringbudget te goede komt voor de bouw en onderhoud van een school. De reden voor dit scholingsproject is dat de vrouwen die werkzaam zijn op de kwekerij meestal niet de kans hebben gekregen om hun opleiding af te ronden.
De meesten (54%) hebben alleen de basisschool of niet eens deze afgerond. In Tanzania wordt het percentage analfabeten geschat rond de 30%. Het beetje scholing dat de mensen hebben gehad is niet genoeg om te kunnen lezen, schrijven of te tellen.

Er worden twee klaslokalen gebouwd op het grondgebied van de kwekerij. Er komen klaslokalen met schoolborden, tafels en stoelen. In het begin zal de school zich vooral toeleggen op het leren lezen en schrijven. Later zal er informatie worden gegeven over hygiëne, voedsel en opleiding op agrarisch gebied.

Om een  indruk te krijgen van Tanzania en de medewerkers van de kwekerij vindt u doeken met foto’s in het park, met een duidelijke uitleg over de sponsoring. Hier heeft u de gelegenheid om een vrije donatie te geven, die volledig ten goede komt aan het klaslokaalproject.

Wilt u een donatie overmaken, graag t.n.v. "Emsflower Schulprojekt Tansania e.V. Emsbüren"

IBAN DE 96 2806 9994 0330 6283 00
BIC GENODEF1SPL
Volksbank Süd-Emsland, Emsbüren

Tanzania is het grootste land van Oost-Afrika met een oppervlakte van 945.087km2 en is daarmee 22 keer zo groot als Nederland.
De Kilimanjaro is de hoogste berg in Afrika (5.895m) en is gelegen in Tanzania. Tot een hoogte van 1400 meter zijn de hellingen zeer vruchtbaar en groeien er vele gewassen. Op de top van de Kilimanjaro ligt sneeuw en ijs.

 

Met zijn grote oppervlakte is Tanzania relatief dun bevolkt (36 miljoen inwoners). De officiële taal in Tanzania is Swahili, daarnaast worden vele stamtalen gesproken en de oudere generatie gebruikt nog een ‘kliktaal’. De 120 stammen hebben allemaal hun eigen taal, tradities en cultuur.

De omgeving rond de kwekerij is wereldberoemd door de Arabica koffie, de beste koffie die in Tanzania verbouwd wordt. Op de twee eilandjes Zanzibar en Pemba worden veel kruiden verbouwd, met name: kruidnagelen, vanille, nootmuskaat en gember.

Vele toeristen komen jaarlijks genieten van de dierenwereld. Op de savannes lopen vele diersoorten, zoals: antilopen, giraffen, nijlpaarden, zebra's, olifanten, leeuwen en nog vele andere bijzondere dieren.

School 1

School 2

Lesgeven

Medewerkers vestiging Tanzania

Bijeenkomst stekplukkers