Contact gegevens

Emsflower GmbH
Carl-von-Linné-Str. 1
48488 Emsbüren Deutschland

T +49 5903 93553 0
F +49 5903 93553 11
E info@emsflower.de

Van Kwekerij Kuipers naar Emsflower


1954 Jan Kuipers begint met het bedrijf

Hier begint Jan Kuipers het bedrijf in de Lutte. In het begin worden er verschillende groenten en chrysanten verbouwd. De producten worden veelal aan huis en op de markt verhandeld.

1962 De eerste kassen

Er worden kassen gebouwd en er worden nu ook perkplanten gekweekt. Deze worden verkocht op de bloemenveiling en via handelaren.

1977 Bennie Kuipers start in het bedrijf

 Zoon Bennie Kuipers begint nu ook in het bedrijf. Er wordt dit jaar ongeveer 10.000m2 in de kassen gekweekt.

1985 De aantallen omhoog

 Er worden kassen gehuurd in Klazinaveen waar ook perkplanten worden geproduceerd. Nog geen jaar later wordt een tweede bedrijf in Denekamp gehuurd.

1989 Planten worden aan supermarkten aangeboden

Bennie krijgt het idee om planten via supermarkten te verkopen. Planten werden in deze tijd nog onverpakt geteeld en uitgeleverd. Daarom ontwerpt Bennie een kunststof tray met draagbeugels zodat de producten schoon en makelijk in de supermarkten verkocht kunnen worden.

1990 Lokatie Denekamp

Er wordt een grondstuk van 17ha gekocht om het bedrijf uit te bouwen. Vanaf die tijd wordt er steeds meer geïnvesteerd in automatisering om het productieprocess te verbeteren.

1998 Lokatie Fretzdorf

Ongeveer 50 kilometer boven Berlijn wordt in de plaats Fretzdorf een kwekerij gebouwd om het oosten van Duitsland beter te kunnen beleveren.

2003 Uitbreidingsplannen

in 2003 besluit Bennie samen met zijn zoon Tom het bedrijf verder uit te breiden. Ten eerste omdat de vraag nog altijd groter is dan het aanbod, maar ook omdat er de wens is om flexibeler te kunnen werken en het assortiment te vergroten. Om uit te breiden vraagt de zeer actieve ondernemer bij de gemeente Emsburen naar 100 hectare grond. Dit zijn ongeveer 140 voetbalvelden. De locatie biedt goede snelwegverbindingen en mooi vlak land.

2004 Lokatie Emsbüren

Nog altijd is de vraag naar ons product groter dan ons aanbod en er is de wens flexibeler en meer verschillende producten te kunnen produceren. In Emsbüren wordt 100ha land aangekocht om hierop uiteindelijk 60ha kassen te bouwen. Tot nu toe is 38ha bebouwd met kassen en schuren.

Vanuit Familiebedrijf Kwekerij Kuipers ontstaat Emsflower. Waar Bennie een aantal jaar geleden altijd nog zelf de regie op zich nam, heeft hij nu een management team opgericht. Ook zijn er zelfstandige afdelingen voor de verkoop, bedrijfsleiding en personeelszaken bij gekomen, waardoor Bennie zich meer bezig kan houden met het ontwikkelen van nieuwe ideeën.

2006 

Bennie’s ideeen komen tot uiting in de bouw van het bezoekerscentrum. In 2006 opent Emsflower deze, hier kunnen bezoekers de gigantische en moderne perkgoedproductie bekijken.

2012 Assortiment word uitgebreid met groenten

Begin 2012 word er met TB Emsland Gemuse GmbH gestart. Vanaf dan worden er naast pot- en perkplanten ook tomaten en komkommers geteelt voor de regio Emsland.

2013 Lokatie Erica

In het jaar 2013 breiden we onze onderneming uit met een lokatie in Erica. Hier staan de jonge groentenplanten en er worden ook pot- en perkplanten geproduceerd.

Kwekerij in De Lutte

Kwekerij in De Lutte